Eindeloos karton in de praktijk


Bangma Verpakking introduceert eindloos karton bij nieuwe klant!

Bij Bangma Verpakking streven we er altijd naar om onze klanten de beste verpakkingsoplossingen te bieden. Deze toewijding bracht onze collega’s Niek (CEO), Ralf (Sales Manager) en Daan (Key Account Manager) deze zomer naar Italië. Op uitnodiging van een nieuwe klant, een wereldwijd bekend merk in de fashion industrie, reisden zij af om een cruciale stap in ons gezamenlijke project bij te wonen: de Factory Acceptance Test (FAT) van een nieuwe inpakmachine. Dit merk verstuurt jaarlijks miljoenen pakketten en wij zullen het eindloos karton (fanfold) voor hun nieuwe machine leveren.

Bedrijfsbezoek aan Italië en FAT

Onze klant had onlangs een innovatieve inpakmachine aangeschaft die inmiddels in hun distributiecentrum in Nederland is geïnstalleerd. Voordat de machine naar Nederland wordt verscheept, stond de FAT gepland bij de fabrikant in Italië. Tijdens dit bezoek kregen Niek, Ralf en Daan de kans om persoonlijk kennis te maken met de producent van de machine en onze klant, die we tot nu toe alleen via online meetings hadden ontmoet.

De FAT is een cruciale test waarbij wordt gecontroleerd of de machine in staat is om in een echte productieomgeving te functioneren zoals verwacht. Ons eindloos karton werd daarbij getest om te zien hoe het in de praktijk presteert. We zijn blij te kunnen melden dat de FAT succesvol was. De machine staat inmiddels in het distributiecentrum in Nederland en wij zijn gestart met het leveren van eindloos karton. Leuk weetje; de machine kan zo’n 40.000 verschillende producten inpakken.

Wat is eindloos karton?

Eindloos karton is een doorlopende sheet van golfkarton die in een zigzagvouw is gevouwen. Deze vorm maakt het mogelijk om producten op maat te verpakken en minimaliseert lege ruimte bij verzending. Het eindloos karton gaat door de machine waar het eerst wordt gesneden en gerild op juiste grootte, vervolgens wordt het karton om het te verpakken artikel gevouwen, dichtgemaakt en voorzien van een verzendetiket. Hierdoor kunnen bedrijven optimaal gebruik maken van een aaneengesloten stuk karton, wat met name handig is voor uiteenlopende productformaten.

De voordelen van eindloos karton

Dit type karton biedt verschillende voordelen:

  • Efficiëntie: door de mogelijkheid om het karton op maat te snijden, past de uiteindelijke doos altijd naadloos om het product. Hierdoor vermindert het gebruik van overtollig materiaal.
  • Kostenbesparing: doordat eindloos karton naadloos om het product wordt gevouwen, is er bijna geen overtollige lucht of loze ruimte in de doos. Dit vermindert de transportkosten aanzienlijk en elimineert de noodzaak voor opvul- en beschermingsmateriaal.
  • Milieuvriendelijkheid: eindloos karton is volledig recyclebaar en wordt deels vervaardigd uit gerecycled materiaal. Wij zijn FSC-gecertificeerd, wat betekent dat ons karton afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.
  • Flexibiliteit: of het nu gaat om lichte of zware artikelen, klein of groot, eindloos karton kan aan elke behoefte worden aangepast. Het kan handmatig of machinaal worden gesneden, en is ook geschikt voor onhandzame formaten.

Bij machinaal gebruik kan het karton worden voorzien van zelfklevende sluitingen, tearstrips en retoursluitingen. Ideaal voor de eindgebruiker.

De mogelijkheden van kartonnen verpakkingen op maat

Ons recente bezoek aan Italië heeft ons nogmaals laten zien hoe waardevol onze producten zijn voor onze klanten. Het succesvol doorlopen van de FAT betekent dat we binnenkort een belangrijke bijdrage leveren aan de efficiëntie en duurzaamheid van onze klant ‘s verpakkingsproces met ons eindloos karton.

Bij Bangma Verpakking bieden we niet alleen eindloos karton op maat, maar ook kartonnen verpakkingen op maat voor diverse toepassingen. Of je nu te maken hebt met uiteenlopende productformaten of op zoek bent naar duurzame verpakkingsoplossingen, wij staan klaar om je te helpen. Vanaf augustus zullen we ons eindloos karton leveren aan onze klant in Nederland, en we kijken ernaar uit om samen te werken aan nog meer innovatieve en efficiënte verpakkingsoplossingen.

Heb je interesse in onze producten of wil je meer weten over de mogelijkheden van eindloos karton? Neem gerust contact met ons op. Samen vinden we de beste verpakkingsoplossing voor jouw behoeften.

Tags : , , , , ,

Eindloos karton in de praktijk - start machine